Afsluiten hypotheek

Waar op te letten bij het afsluiten van een hypotheek

Afsluiten is de laatste stap van het verkrijgen van een hypotheek. Hier worden alle zaken wettelijk vastgelegd door het ondertekenen van de nodige documenten die u verbinden aan de voorwaarden van de lening, en begint in wezen uw reis naar het huiseigenaarschap. Hierbij komt het bijna niet voor dat je niet weet hoe geld lenen zonder bkr gaat. Hoe bereidt u zich voor op de afsluiting en hoe zorgt u ervoor dat er niets misgaat?

Dit artikel bespreekt de basisprincipes van het sluiten om u te helpen ervoor te zorgen dat de uwe gaat op een briesje.

Wat dien je mee te nemen

  •       Door de overheid uitgegeven identificatie (ID)
  •       Kascheque voor het afsluiten

Het eigenlijke afsluitproces kan tijd in beslag nemen. Het vereist dat u over een heleboel papieren voor de ondertekening, dus het is noodzakelijk dat u klaar bent uw geduld. U ontvangt uw lening informatiedocument in drie werkdagen voor de eigenlijke sluiting engagement. Gedurende die tijd, herziening van de documenten, met name het bedrag van het geld dat u moet brengen voor het sluiten. Door ze op voorhand te lezen bespaart u tijd tijdens de ondertekening. Controleer of alle persoonlijke en leninginformatie correct en consistent is in alle afsluitingsdocumenten.

Zorg ervoor dat u noteert waar en wanneer de afsluiting zal plaatsvinden. Wees op tijd op de afgesproken datum. Houd ook een vast bedrag in hoofd, want hierbij ga je vaak grotere bedragen dan 300 euro lenen.

Wij dienen er aanwezig te zijn?

Moderne afsluitingsregelingen variëren. Er zijn nu kredietverstrekkers die niet strikt vereisen dat de partijen elkaar fysiek ontmoeten. Maar in de traditionele zin komen koper, verkoper, de notaris, een vertegenwoordiger van het escrowbedrijf en een advocaat bij elkaar om de documenten door te nemen en de papieren te ondertekenen.

Als u angstig bent over de sluiting, kunt u uw eigen advocaat en / of makelaar vragen om aanwezig te zijn tijdens de sluiting ook om u te voorzien van een aantal professionele begeleiding als je ze nodig hebt.

Wie aanwezig is bij de sluiting verschilt per staat. Soms kunnen de koper en de verkoper kiezen voor een aparte afsluiting. Vraag uw geldschieter wat voor soort regeling opties zijn optimaal voor u of voor beide partijen.

Welke papieren moeten worden ondertekend?

  •       Akte – documenten die de eigendomsoverdracht vastleggen
  •       Lening schatting en afsluiting openbaarmaking – crunches de nummers van welke kosten en kredieten zijn gekoppeld aan de lening transactie
  •       Lening aanvraag – een bijgewerkte versie van uw oorspronkelijke lening aanvraag
  •       Hypotheek of akte van vertrouwen – document waarin uw overeenkomst met de geldschieter een pandrecht op uw eigendom zet wanneer u in gebreke blijft op uw lening\
  •       Promissory note – schuldbekentenis – verbindt u tot de overeenkomst van het betalen van de verschuldigde som geld recht op de hypotheek op het juiste moment elke maand

Tips voor het afsluiten van een lening

De Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) geeft een aantal tips over hoe je niet te verknoeien op uw afsluitproces:

 

a.) Neem de tijd. Haast u niet.

b.) Probeer niet om iets te doen alleen maar om iemand te behagen.

c.) Stel altijd vragen als er iets is dat u niet begrijpt, vooral als het om papierwerk gaat.

d.) Vertrouw op uw innerlijke stem. Als u het gevoel heeft dat er iets niet klopt, zeg dat dan tegen uw geldschieter.

Net als het hele hypotheekproces draait ook bij het afsluiten alles om de juiste voorbereiding. Neem deze dingen in overweging en u zult klaar zijn om die sleutel van uw droomhuis te nemen.