logo KNNV VWGVoor de leden van de VWG wordt er jaarlijks een aantal excursies georganiseerd. Het doel van deze excursies is om met zijn allen naar een leuk gebied in de buurt of wat verder weg te gaan. Er is volop ruimte om gezellig bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen en er natuurlijk flink op los te vogelen.

Enkele jaarlijks terugkerende excursies zijn die naar de Brouwersdam in januari, de Nachtzwaluwen van Putte in juni, de huttentocht in september en natuurlijk ook een ganzenexcursie in november.

De excursies zijn alleen voor leden maar heb je een keer zin om de sfeer van onze VWG te proeven neem dan gerust eens contact op.

De maandelijkse vogelexcursies vertrekken over het algemeen vanaf het parkeerterrein van Sportpunt Zeeland in Goes. Bij uitzondering, maar dan wordt het duidelijk van tevoren gezegd, vertrekken we ook wel eens bij de “carpool parkeerplaats” afslag Colijnsplaat aan de voet van de Zeelandbrug of de parkeerplaats bij de afslag Wolphaartsdijk /Wilhelminadorp langs de Delta weg of  de carpool bij Vierwegen Kapelle langs de A 58 en ook in Rilland kunnen mensen aansluiten. We verdelen ons zoveel mogelijk over de auto’s en bespreken van tevoren met de bestuurder over een eventuele tegemoetkoming in de brandstofkosten. Vraag altijd of de bestuurder een inzittendenverzekering heeft.

De excursieleider beslist bij slecht weer of het zinvol is om de excursie door te laten gaan. Van tevoren wordt vermeld of het om een halve dan wel hele dag excursie gaat. Houd er echter rekening mee dat de tijd niet altijd exact te plannen is.

Coördinator excursie agenda  Elly Schipper, kijk op contacten overzicht activiteiten voor telefoonnummer e-mail: Contact

 

 
Foto Bram Korteknie ©.
Vogel excursie naar Tholen

 

Fotomontage Marianne Tauecchio ©. Logo Nieuwsbrief

De onderstaande excursies zijn in hoofdzaak bedoeld enkel voor leden van (knnv) vogelwerkgroep de bevelanden. 

Als u zich interesseert voor vogels en wat er allemaal omheen gebeurd kunt u gerust een keer mee op deze onderstaande excursies en activiteiten, u kunt informatie inwinnen op de pagina vogelwekgroep info lidmaatschap.

Regelmatig vinden vogelexcursies plaats, doorgaans onder leiding van een ervaren vogelaar. 
Enkele jaarlijks terugkerende excursies zijn die naar de Brouwersdam in januari, de Nachtzwaluwen van Putte in juni, de huttentocht in september.

Jaarlijkse vwg vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, excursies en activiteiten in 2018.

Za. 6 januari Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst.Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.
Za. 13 januari Zilver / reiger en aalscholver slaapplaatstellingenTel data: 13 januari 2018 en 24 februari 2018. Nieuwe tellers altijd welkom!
Za. 13 januari Watervogels in de stad (en daar buiten) - Midwintertelling 2017.14 januari 2017 (telperiode 13-16 januari) vindt de 51e midwintertelling plaats. Deze telling kent inmiddels een lange traditie en is de watervogeltelling waar landelijk de meeste telgebieden (ruim 4000 in 2015) en vogels (5,5 miljoen in 2015) worden geteld. Buiten de monitoringgebieden die maandelijks geteld worden gaan veel tellers op pad in de stad, langs beken of worden waterbergingen en zandwinplassen met een eenmalig bezoek vereerd.
Zo.14 januari Watervogels in de stad (en daar buiten) - Midwintertelling 2017. Zie info 13 januari.
Za. 20 januari Slaapplaatstelling ganzen en zwanen 07.45-10.:30 uur. Zaterdagmorgen 07.45 uur start op locatie – 09.00 uur ontbijt. Van september t/m maart vindt één maal per maand de ganzen en zwanentelling plaats, dan worden momenteel door 9 tellers uitsluitend ganzen en zwanen geteld. Maar alleen in januari worden in één weekeinde behalve de ganzen en zwanen ook álle andere watervogels geteld, we noemen dat de Midwintertelling en daaraan doen nu 20 tellers mee.
Za. 27 januari 2018 vindt de excursie naar de Brouwersdam plaats.O.l.v. Wim de Wilde. verzamelplaats Carpoolplaats Deltaweg. (iets over 08:30 uur!)Afslag Wolphaartsdijk / Wilhelminadorp. Bij minder goed weer overleggen we hier over een mogelijk alternatieve vogel ronde!
Za. 3 februari Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst. Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.
Wo. 14 februari vergadering Kerkuilen Werkgroep Bevelanden. Locatie: MEC, Kattendijksedijk 23, Goes, aanvang: 19.30 : 22.00 uur. De agenda zal u ruim van tevoren worden toegestuurd. Agendapunten van jullie kant zijn welkom, wel even een korte beschrijving bijvoegen over het onderwerp. Hans Molenaar, Coördinator Kerkuilen Werkgroep Bevelanden, T: 0115-612008, M: 06-13290370, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Wo.21 februari Zeeuwse Vogelaarsavond. De avond vindt net als vorig jaar plaats in het kleine gezellige theater in Ritthem. De toegang is gratis. De zaal gaat open om 18:30uur het programma start om 19:30 uur Tip: kom op tijd, dan kunnen we vooraf al bijkletsen! Vanwege de grote opkomst vorig jaar en de beperkte ruimte van de zaal is het wel handig als we van te voren weten wie er komt. Graag van te voren aanmelden bij Wannes Castelijns ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Mochten er echt teveel aanmeldingen zijn dan gaat toelating op volgorde van aanmelden.
Za. 24 februari Zilver / reiger en aalscholver slaapplaatstelling 17:30-19:20 uur. Teldatum: 24 februari. Nieuwe tellers altijd welkom!
Ma. 27 februari 2018 algemene leden vergadering aanvang 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Za. 3 maart of 10 maart gaan we weer naar "ons" spechtenbos de Mattenburgh, we kiezen voor de zaterdag met het mooiste weer. Vertrek 7 uur vanaf de carpool van Vierwegen.

Info: secretaris en contactpersoon Cees Lavooy email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook: Online VWG Activiteiten Agenda

 

Activiteiten

 • Broedvogelinventarisaties steenuilen
 • Broedvogelinventarisaties kerkuilen
 • Broedvogelinventarisaties ransuilen
 • Broedvogelinventarisaties roofvogels
 • Slaapplaatstellingen kiekendieven
 • Ganzen en zwanen vinden maandelijks plaats van september t/m maart
 • Midwintertellingen watervogels vindt plaats midden januari
 • Broedvogelonderzoek
 • Huiszwaluwen ieder jaar in juli/augustus
 • Slaapplaatstelling blauwereigers
 • Slaapplaatstelling zilverreigers
 • Broedvogelonderzoek weidevogels
 • Fenologie
 • Goese heggenproject
 • Broedvogelonderzoek bontbekplevier

 

Vergaderlocaties VWG-Ledenvergaderingen MEC De Bevelanden en Natuur Monumenten

Kattendijksedijk 23

Postbus 2316, 4460 MH Goes

www.mecdebevelanden.nl 

 

Naar verslagen excursies

 

 


Foto...  ®. excursie naar ?

 

 wankele steigertje

Foto.....© excursie naar ? wankel steigertje